BPM gaat waarschijnlijk verdwijnen | Autobedrijf Auto Nol

BPM gaat waarschijnlijk verdwijnen

In de nieuwe plannen van staatssecretaris Wiebes staat de BPM op losse schroeven. BPM is een afkorting van Belasting van personenauto’s en motorrijwielen. Deze belasting wordt gerekend bij aankoop van een nieuwe auto, dit is bij occasions dus niet van toepassing. Volgens de Bovag kan BPM niet meer bestaan wanneer je wilt werken aan één Europese markt. Wanneer de BPM afgeschaft zou worden is echter nog niet volledig duidelijk. De BPM levert de Nederlandse kas namelijk ieder jaar minstens 1 miljard euro op, dit geld zal dus ergens anders vandaan gehaald moeten worden. Om dit te kunnen compenseren zullen goede plannen gesmeed moeten worden. Het afschaffen van de BPM heeft naast de lagere prijzen ook andere positieve effecten zoals een schoner wagenpark.

BPM afschaffen

De BPM per direct afschaffen is een leuk idee, maar gaat natuurlijk niet zomaar. Dit zou namelijk teveel gevolgen hebben voor onder andere de occasion en leasemarkt. Het vermoeden is dat de BPM vanaf 2017 langzaam aan afgebouwd zal worden. Maar wanneer de BPM wordt afgeschaft zal de overheid dit gaan voelen in de staatskas. Dit geld zal dus ongetwijfeld ergens anders gehaald moeten worden. Voorbeelden hiervan zijn de wegenbelasting verhogen of extra belasting voor oude diesels zonder roetfilter. Hoe het ook wendt of keert, het geld zal waarschijnlijk op een andere manier bij de autobezitter gehaald worden.

Gevolgen afschaffing

Volgens de Bovag is juist nu het moment om te beginnen met het afbouwen van de BPM-regeling. Het zou geen daadwerkelijke toegevoegde waarde meer hebben. Tevens zou het positieve effecten kunnen heb op de economie. Omdat nieuwe auto’s goedkoper worden, ontstaat er een versnelde verjonging en vergroening van het Nederlandse wagenpark. De vraag is dus waarschijnlijk niet of de BPM wordt afgeschaft, maar wanneer dit gebeuren gaat.

Occasions kopen bij Auto Nol

Wanneer u een occasion koopt hoeft u geen BPM meer te betalen, dit is reeds gedaan door degene die de auto nieuw heeft aangeschaft. Bij Auto Nol vindt u een groot aanbod aan jonge occasions, klaar voor een nieuwe eigenaar. Bekijk onze occasions vast online, of kom ze bekijken in de showroom!