Autoverlichting van de toekomst | Autobedrijf Auto Nol

Autoverlichting van de toekomst

De autosector is een sector die nooit stilstaat en waar continu geïnnoveerd wordt. Op dit moment zijn er bijvoorbeeld verschillende automerken, zoals Volkswagen en Mercedes, die zich buigen over het verbeteren van het uiterlijk, de gebruiksvriendelijkheid en de functies van autoverlichting. Iets wat niet alleen van toegevoegde waarde is voor het comfort van auto’s maar ook voor de veiligheid op de weg.

Volkswagen micro-pixel HD koplampen

Volkswagen werkt bijvoorbeeld aan micro-pixel HD koplampen, welke maar liefst 30.000 individuele lichtpuntjes hebben. Deze koplampen kunnen zich aanpassen aan de omgeving en bijvoorbeeld verkeersborden of aandachtspunten uitlichten. Daarnaast wil Volkswagen deze innovatieve technologie gaan gebruiken om informatie op de weg te projecteren. Dit kunnen bijvoorbeeld strepen zijn die de breedte van het voertuig aangeven of die de baan van het voertuig aangeven bij achteruitrijden.

Maar niet alleen de koplampen krijgen aandacht bij Volkswagen, ook de achterlichten komen aan bod. Zo kunnen Volkswagens in de toekomst waarschijnlijk signalen doorgeven via de achterlichten. Hierbij valt te denken aan pictogrammen die bijvoorbeeld een naderende file of plotselinge remactie aanduiden.

Adaptieve interieurverlichting van Mercedes

Bij Mercedes wordt daarnaast hard gewerkt om de interieurverlichting van nieuwe modellen functies mee te geven. Dit was bijvoorbeeld goed te zien tijdens de lancering van de nieuwe Mercedes A-Klasse. Bij deze auto licht het dashboard bijvoorbeeld groen op wanneer de ECO-stand is geselecteerd, terwijl het dashboard geel oplicht als de sportstand aanstaat. Wanneer er instellingen van de auto worden gewijzigd wordt dit bovendien subtiel weergegeven door verschillende lampjes die op dat moment even van kleur veranderen.

Auto Nol: voor al uw mobiliteitswensen

Bij Auto Nol volgen wij de ontwikkelingen in de autosector als vanzelfsprekend op de voet. U kunt daardoor met een gerust hart bij ons terecht voor al uw mobiliteitswensen. Of u nu een betrouwbare occasion zoekt, op zoek bent naar betaalbaar auto onderhoud of als u een auto wilt huren of leasen, Auto Nol helpt u graag persoonlijk verder. U bent hiervoor van harte welkom in onze showroom in Nijkerk.

Occasions bekijken