Autovakantie: pech voorkomen | Autobedrijf Auto Nol

Autovakantie: pech voorkomen

Veel Nederlanders kiezen ervoor om met de auto op vakantie te gaan. Zo is de auto nog steeds het populairste vervoersmiddel als het op zonvakanties aankomt. Meer dan de helft van de Nederlanders gaat dan ook met de auto op vakantie. Hoe vervelend is het als de auto tijdens deze lange reizen met pech langs de weg komt te staan. In de zomer heeft autopech vaak een andere oorzaak dan in de winter. Om autopech te voorkomen en zorgeloos op reis te kunnen gaan, hebben wij daarom een aantal tips voor u.

Auto onderhoud

De auto is bij extremere omstandigheden gevoeliger voor autopech. Een steile berghelling, extra gewicht door de bagage en de lange afstand, al deze factoren kunnen ervoor zorgen dat u met pech langs de weg komt te staan. Een autocheck geeft u meer zekerheid tijdens de lange reis. Al is het maar om de grootste risico’s te voorkomen. Zo kan er gekeken worden naar de remschijven, ruitenwissers en niet geheel onbelangrijk; de airco. Door uw auto tijdig na te laten kijken, krijgt u meer inzicht in de staat van het vervoersmiddel waar u de lange reis mee af wilt gaan leggen.

De accu

Eén op de zes autopech gevallen is te danken aan een lege accu. Ook de accu kan gecontroleerd worden tijdens de autocheck voor de zomer. Hierbij worden zowel de accu als de dynamo voor u gecheckt. De dynamo zorgt er onder andere voor dat de accu tijdens het rijden wordt opgeladen. Een goed werkende accu zorgt ervoor dat er geen startproblemen worden veroorzaakt.

Zelf autopech voorkomen

De auto is gecheckt en de koffers zijn gepakt. Tijdens de reis kunt u zelf ook voorkomen dat u autopech krijgt. Controleer bijvoorbeeld de vloeistoffen als u op de helft van de reis bent door onder de motorkap te kijken en de olie te peilen. Zorg er bovendien voor dat er niet te veel gewicht aan bagage wordt meegenomen. Hoe zwaarder de auto, hoe hoger het benzineverbruik. Als laatste is het belangrijk om de reservesleutel en -band niet te vergeten. Ga dus goed voorbereid op reis.

Autocheck bij Auto Nol

Voor uw auto onderhoud kunt u zowel in de zomer als in de winter terecht bij Auto Nol in Nijkerk. Bent u niet in de gelegenheid om naar ons toe te komen? Dan kunnen wij eventueel ook op locatie uw auto nakijken. Bij een grote beurt leveren wij bovendien een gratis APK. Weet u niet zeker of uw auto al toe is aan een beurt, neem dan contact met ons op voor een zomer-/vakantiecheck.