Auto’s steeds veiliger en slimmer | Autobedrijf Auto Nol

Auto’s steeds veiliger en slimmer

Het zal u niet ontgaan zijn dat autotechniek zich gedurende de afgelopen jaren in rap tempo heeft ontwikkeld. Dit betekent niet alleen dat nieuwe auto’s slimmer zijn geworden en daardoor steeds meer zaken zelf kunnen beslissen, maar ook dat auto’s steeds vaker worden uitgerust met snufjes die het autorijden veiliger maken. In dit artikel zullen we enkele systemen met u bespreken die ervoor zorgen dat u veiliger en comfortabeler op weg kunt in uw nieuwe auto.

Slimme systemen in uw nieuwe auto

Slimme systemen zijn er voornamelijk op het gebied van autonoom rijden en op het gebied van infotainment. Zo is het navigatiesysteem wat bij veel nieuwe auto’s standaard ingebouwd zit, in de afgelopen jaren een stuk slimmer geworden. Zo neemt het systeem vaak files mee bij de berekening van de meest optimale route en is het vaak mogelijk om een adres in te voeren met behulp van uw stem. Wel zo handig als u net op de snelweg rijdt.

Daarnaast heeft ook de adaptieve cruise control zijn intrede gedaan. Dit laatste systeem kijkt niet alleen naar de snelheid die is ingesteld, maar neemt ook de snelheid van het overige verkeer mee. Rijdt het verkeer voor u langzamer, dan houdt de adaptieve cruise control automatisch afstand, zonder dat u de snelheid opnieuw hoeft in te stellen. Naast de adaptive cruise control zijn er ook systemen die u automatisch waarschuwen als u de baan waarin u rijdt dreigt te verlaten en die automatisch verkeersborden kunnen herkennen.

Systemen die uw auto veiliger maken

Want autorijden wordt niet alleen comfortabeler gemaakt met behulp van nieuwe technieken, maar ook een stuk veiliger. Denk bijvoorbeeld aan de dodehoek detectie, welke in de gaten houdt of er zich iets bevindt in de dodehoek van de bestuurder. Wil de bestuurder van baan wisselen terwijl er zich een auto in de dodehoek bevindt, dan waarschuwt en corrigeert een auto met dit systeem automatisch.

Ook zijn veel moderne auto’s in staat om automatisch te remmen op het moment dat er gevaar nadert. Dit systeem waarschuwt de bestuurder bijvoorbeeld bij plotselinge filevorming en grijpt in wanneer het nodig is. Dit is niet alleen veiliger voor uzelf, maar ook voor uw medeweggebruikers.

Moderne occasions van Auto Nol

Bij Auto Nol in Nijkerk kunt u terecht voor een showroom vol kwalitatieve occasions. Wij kopen auto’s in op basis van prijs-/kwaliteitsverhouding en dat betekent dat u bij Auto Nol occasions hebben staan voor iedere beurs. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Kijk dan eens rustig rond op onze website of kom langs in onze showroom in Nijkerk. U bent van harte welkom.

Occasions bekijken