Auto winterklaar maken | Autobedrijf Auto Nol

Auto winterklaar maken

Het lijkt er op dit moment nog niet op, maar de winter is onlangs aangebroken. Veel mensen stellen hierdoor onderhoud of voorbereidingen aan hun auto uit. Maar juist in deze tijd van het jaar kan het weer zomaar omslaan. Zorg dat je voorbereid bent op het aankomende koude weer en laat je niet verrassen. Zorg dat je op tijd de winterbanden onder de auto laat zetten, vooral wanneer je van plan bent om naar het buitenland te gaan. Onderstaand heeft Auto Nol een aantal tips opgesteld waardoor je auto weer helemaal klaar bent voor de winter.

Winterklaar

Nieuwe auto’s lijken redelijk bestand tegen de winter, maar je weet nooit wanneer een accu het begeeft. Neem dus altijd startkabels mee zodat je je auto weer kunt aanslingeren. Zorg dat je ruitenwisservloeistof gebruikt voor het sproeien van je ruiten in plaats van leidingwater. Leidingwater vriest vast in de kabels en zet vervolgens uit, met als gevolg dat alle kabels scheuren. Om te voorkomen dat de deuren en ramen bevriezen kun je de rubbers inspuiten met siliconenspray. Tot slot nog een handige tip waardoor de sloten niet vastvriezen. Plak een stukje tape op de sleutelgaten wanneer het vriest, dit kost weinig tijd en geld maar bespaart je veel ellende.

Vakantie in het Buitenland

Wanneer je naar het buitenland op vakantie gaat is het handig om te weten dat je eerst de winterbanden moet laten plaatsen. In Duitsland is het namelijk een vereiste om winterbanden te hebben. Wanneer je naar Frankrijk op vakantie gaat is het handig om sneeuwkettingen mee te nemen. Om deze aan te brengen moet je (soms) verplicht een veiligheidshesje dragen, vergeet deze dus ook niet mee te nemen.

Auto Nol

In de werkplaats van Autobedrijf Auto Nol kun je terecht om winterbanden te laten plaatsen of een onderhoudsbeurt uit te laten voeren. Hierdoor is je auto weer helemaal klaar voor de winter. Ben je opzoek naar een occasion, kijk dan gerust een rond op onze occasion pagina. Wij hebben een groot aanbod aan jonge occasions die volledig APK gekeurd zijn en beschikken over een Bovag garantie. We zien je graag in onze autoshowroom in Nijkerk! Vragen? Neemt u gerust contact met ons op via de website of bel naar 033 – 246 55 17.