Auto onderhoudsmomenten op recordhoogte | Auto Nol

Auto onderhoudsmomenten op recordhoogte

Uit de Aftersales Monitor van BOVAG en RAI blijkt dat er in 2017 een recordaantal auto onderhoudsmomenten heeft plaatsgevonden. In 2017 werd er namelijk 15,7 miljoen keer onderhoud aan Nederlandse personenauto’s uitgevoerd. Dit is alweer een procent meer dan in het jaar 2016. Bij dit onderzoek zijn leaseauto’s buiten beschouwing gelaten. Van alle auto’s die wel onder het onderzoek vielen, heeft bijna 83 procent in 2017 een bezoek aan de autogarage gebracht.

Markt voor auto onderhoud lijkt te stabiliseren

Nadat er in 2015 en 2016 grote stijgingen waarneembaar waren met betrekking tot het jaarlijks aantal onderhoudsmomenten, lijken de cijfers nu te stabiliseren. In voorgaande jaren was er vooral sprake van een inhaalslag die veroorzaakt werd door automobilisten die onderhoud tijdens de crisis jaren uitstelden. Echter, in de komende jaren gaat er weer veel veranderen, aangezien steeds meer mensen elektrisch gaan rijden en omdat er steeds vaker digitaal uitgelezen kan worden of er behoefte is aan onderhoud. Voor autobedrijven is het belangrijk dat ze adequaat op deze ontwikkelingen inspelen.

Besteding aan auto onderhoud neemt af

Hoewel we met z’n alle vaker naar de garage gaan, besteden we hier gemiddeld minder dan een aantal jaren geleden. Zo zijn de gemiddelde onderhoudskosten voor een auto van 4 tot 6 jaar oud sinds 2010 met zo’n 38 procent afgenomen. Bij jongere auto’s is dit verschil zelfs nog groter (afname van 48 procent). Ook dit jaar nam de gemiddelde onderhoudsrekening iets af van 529 euro vorig jaar, naar 513 euro dit jaar.

Auto Nol: uw betrouwbare adres voor auto onderhoud

Naast een ruim aanbod occasions, hebben we bij Auto Nol ook de beschikking over een state of the art werkplaats. U bent dan ook van harte welkom om uw auto bij ons te laten onderhouden. Wij kunnen zowel de APK als een beurt volgens de fabrieksspecificaties voor u verzorgen en ook airco service of ruitreparatie is geen enkel probleem voor onze technici. We zien u graag verschijnen.

Maak een afspraak