Auto onderhoud heeft weer prioriteit | Autobedrijf Auto Nol

Auto onderhoud heeft weer prioriteit

Uit de Aftersales Monitor, die jaarlijks door BOVAG en RAI Vereniging wordt uitgevoerd, blijkt dat er in 2016 ruim 11 procent meer auto onderhoudsmomenten hebben plaatsgevonden dan een jaar eerder. Het totaal aantal onderhoudsmomenten kwam hiermee uit op 15,6 miljoen, het hoogste aantal sinds de start van de Aftersales Monitor in 2009. Bijna 90 procent van alle Nederlandse auto’s kwam in 2016 minimaal één keer bij de werkplaats langs. In 2011 lag dit percentage nog rond de 79 procent, wat een indicatie is dat auto onderhoud nu weer hoger op de agenda van Nederlandse automobilisten staat.

“Onderhoud essentieel voor verkeersveiligheid”

BOVAG en RAI Vereniging juichen de ontwikkelingen van harte toe. Zij stellen dat tijdig onderhoud essentieel is om pechgevallen en ongelukken te voorkomen. Vooral zaken als banden, remmen en verlichting dienen in topconditie te verkeren. De stijging van het aantal onderhoudsmomenten is een indicatie dat automobilisten bezig zijn met een inhaalslag als het om onderhoud gaat. En dat was nodig, “Ruim 1 op de 5 auto’s op de weg in 2011 waar geen onderhoud aan werd gepleegd, is geen prettig idee.” aldus Bertho Eckhardt van BOVAG.

Gemiddelde onderhoudskosten gelijk

De Aftersales Monitor biedt ook een kijkje in de gemiddelde uitgaven aan auto onderhoud. Zo blijkt dat er in 2016 per auto ongeveer 529 euro is uitgegeven aan onderhoud en reparaties. Hierbij wordt er het meest gespendeerd aan oudere auto’s van 7 tot 10 jaar oud (gemiddeld 629 euro) en het minst aan auto’s van 0 tot 3 jaar oud (gemiddeld 464 euro). Deze bedragen verschillen bijna niet met een jaar eerder, in 2015 werd er namelijk gemiddeld 525 euro per auto uitgegeven.

Auto Nol in Nijkerk: ook voor onderhoud en reparatie

Wist u dat u met tijdig onderhoud voorkomt dat u met pech langs de weg komt te staan? Het is daarom slim om niet te bezuinigen op auto onderhoud. Wilt u uw auto voordelig in topconditie houden, kom dan eens langs bij Auto Nol in Nijkerk. Wij hanteren scherpe werkplaatstarieven en hanteren de gunstige voorwaarden van BOVAG. Dit betekent onder andere dat u op onderhoud en reparatie door Auto Nol garantie ontvangt. U bent van harte welkom op onze vestiging in Nijkerk.

Maak hier direct een afspraak