Advertentieprijzen tweedehands auto's duidelijker geworden | Auto Nol Occasions

Advertentieprijzen tweedehands auto’s duidelijker geworden

Uit een nacontrole door de Autoriteit Consument & Markt (ACM) is gebleken dat de prijzen voor tweedehands auto’s duidelijker zijn geworden. De ACM stelde in het verleden vast dat er bij tweedehands auto’s nog te vaak onduidelijkheid heerste over wat er inbegrepen zat bij de advertentieprijs. Informatie over de garantie van de auto bleek bovendien vaak niet correct vermeld en bleek indien vermeld vaak onvolledig te zijn. In de door de ACM gehanteerde regels staat dat alle onvermijdelijke kosten die de consument bij de aankoop van een tweedehands auto maakt in de vermelde prijs moet zitten.

Diverse betrokken partijen op de hoogte gesteld

Om dit probleem aan te pakken heeft de ACM de verschillende betrokken partijen aangesproken en hen gewezen op de rol die zij spelen bij het naleven van deze regels. Onder deze partijen vallen de autohandelaren zelf, de brancheorganisatie BOVAG, de autoportals waar de advertenties op verschijnen en de dataleveranciers (de bedrijven waarmee autohandelaren hun onlineadvertenties opmaken en hun voorraad kunnen beheren). De ACM heeft hen afgelopen april schriftelijk op de hoogte gesteld van de gebreken in de advertenties en hen opgeroepen om deze te verbeteren. Tijdens de opvolgende nacontrole bij de betreffende partijen constateerde de ACM het volgende:

  • De onvermijdbare kosten worden nu over het algemeen bij de prijs vermeld;
  • Bij losse kostenposten wordt nu in de meeste gevallen vermeld dat deze optioneel zijn;
  • Sterk verbeterde informatie over garantie.

Positieve verbeteringen en transparante prijzen

Door deze positieve verbeteringen ziet de ACM geen reden om verder op te treden. Wel roept zij alle betrokken partijen op om ervoor te blijven zorgen dat de regels goed worden nageleefd. De ACM streeft naar transparantie als het om de prijzen van tweedehands auto’s gaat. Het hanteren van heldere prijzen is uiteindelijk in het voordeel van zowel bedrijven als consumenten. De ACM blijft de advertentieprijzen dan ook in de gaten houden en roept consumenten op om onduidelijke prijzen voor tweedehands auto’s bij hen te blijven melden.

Duidelijke prijzen bij Auto Nol

Bij Auto Nol doen we er alles aan om een professioneel, klantgericht en eerlijk autobedrijf te zijn. Wij adverteren onze occasions daarom met meeneemprijzen. Wilt u de auto bij ons afnemen met een nieuwe APK, beurt volgens het fabrieksschema of (extra) garantie, dan kunt u voor een van onze afleverpakketten kiezen. Dit staat allemaal helder op onze website vermeld. Onze verkoopadviseurs kunnen u bovendien persoonlijke adviseren op basis van uw wensen en mogelijkheden. U bent hiervoor van harte welkom in onze showroom.

Onze tweedehands auto’s bekijken